Hand in hand

Limattivo

Ouderbegeleiding beelddenkende en hooggevoelige kinderen

Hand in hand

Limattivo

Belevingstheaters en prentenboekvoorstellingen

Individueel theater

Het Individueel belevingstheater is geschikt voor de doelgroepen; zeer ernstig (meervoudig) verstandelijk gehandicapten, diep dementerende ouderen, baby’s en dreumesen tot de leeftijd van 2,5 jaar. Het theater kan een op een aangeboden worden of in een kleine rustige groep tot 5 mensen bij baby’s en dreumesen kan het aantal ook bij 10 liggen.

Wat gebeurt er tijdens het individueel theater;

Bij een individueel theater heft Clown Li een basis kostuum aan met een koffertje waar verschillende materialen zitten om de zintuigen te prikkelen. Clown Li speelt in op de behoefte van de persoon, beweegt als het ware met de persoon mee en geeft antwoord op zijn/haar bewegingen door middel van mimiek, lichaamsbeweging en het prikkelende materiaal. Op de achtergrond heft Clown Li een zacht vrolijk muziekje op staan of soms helemaal geen muziek en laat ze de klanken van een lief speeldoosje horen.

Clown Li kan op therapeutische basis ingehuurd worden, dan komt Clown Li regelmatig terug bij die bewuste person dit kan wekelijks, of twee wekelijks zijn net hoe de behoefte ligt. Tijdens deze therapie worden er prikkels en contact opgebouwd. Deze activiteit duurt ongeveer 30 minuten omdat de concentratieboog van deze doelgroep heel kort is.

Individueel spel in kleine groepjes duurt ongeveer 1 uur iedereen krijgt evenveel aandacht en prikkeling wat hij of zij op dat moment nodig heft. Bij de doelgroep dreumesen wordt interactief ingegaan op de reactie van de kinderen op een prikkel en kan het een leuk actie reactie spel worden.

Contact

Share This