Hand in hand

Limattivo

Ouderbegeleiding beelddenkende en hooggevoelige kinderen

Hand in hand

Limattivo

Belevingstheaters en prentenboekvoorstellingen

Ouderbegeleiding Kinderen die beeld denken, hoog sensitief zijn, ADHD, Dyslexie of autisme hebben en leerproblemen.

Ouderbegeleiding  voor Kinderen met de volgende aandachtsgebieden:

 • beelddenken,
 • hoog sensitief zijn
 • ADHD
 • Dyslexie
 • autisme
 • leerproblemen

Contact

Hallo, Ik ben Linda Matijsen

Hallo, Ik ben Linda Matijsen,  hoog sensitief (HSP) en beelddenkend. Ik ben getrouwd met Joost Matijsen  en moeder van drie lieve jongens. De oudste is 12 jaar oud. De middelste is 10 jaar oud en extreem hoog sensitief en beelddenkend. De jongste is ruim 2 jaar oud en volop in ontwikkeling.

 

Tot ik 12 jaar geleden moeder ben geworden, wist ik niets over de boven genoemde termen, die wel in het DNA van onze kinderen zitten. In de zoektocht naar de juiste begeleiding, opvoeding, acceptatie en begrip voor mijn kinderen leer ik steeds meer over mezelf en hoe ik mijn kinderen met hun hooggevoeligheid ga begrijpen. Toen bij de middelste zoon wat leerproblemen ontstonden in groep 3 kon ik met zekerheid zeggen dat hij een beeld denker is. En na hier weer veel over gelezen en gehoord te hebben, zijn mijn middelste zoon en ik samen naar een “Ik leer anders” coach gegaan om ons hierin te laten begeleiden . Aangezien dit traject ons enorm hielp en ik dit gehele traject zo interessant vond, ben ik zelf de opleiding tot “Ik leer anders”-coach gaan volgen, met als doel ouders en kinderen te ondersteunen en begeleiden in hun gezamenlijke zoektocht naar het vinden voor oplossingen ter ondersteuning bij beeldendenken, Hoog gevoelig zijn, Dyslexie hebben, een diagnose ADHD hebben of een vorm van autisme of leerproblemen hebben. Daarnaast ben ik mezelf gaan specialiseren in het beeld denken en ben ik inmiddels specialist beeld denken en Cito in beeld coach. Al deze methodes in mijn rugzak zorgen ervoor het ik per kind deze ingrediënten ga bekijken van wat er bij het kind past en maak zo een mooi gerecht waardoor een kind weer tot leren toe komt, en de omgeving het kind gaat begrijpen.

U kunt bij mij terecht met uw kind om verschillende methodes te gaan ontdekken wat bij uw kind gaat passen en u als ouder hierin verder te begeleiden. Ook scholen kunnen bij mij terecht voor informatie, ik geef informatie avonden/ ochtenden/ middagen op school over Beeld denken en hoog sensitiviteit. Ook een fijn onderwerp om aan te snijden tijdens een ouderinformatie moment op scholen.

 

Gastlessen beeld denken en hoog gevoeligheid
In de gastles over hoog gevoeligheid wil ik je laten voelen en beleven hoe een hoog gevoelig jong kind zijn omgeving ervaart. Deze gastles kan bijvoorbeeld in de klas of op een verjaardagsfeest plaats vinden. In deze gastles vertel ik iets over etiketten vorming op kinderen en mogelijk jezelf. Na de gastles geef ik aan de hand van vooraf aangegeven casussen tips over hoog gevoelige kinderen.

 

In de gastles over beeld denken vertel ik je de basis over een beeld denkend kind (of volwassene), hoe denkt hij/zij nu, hoe ziet hij/zij dingen, hoe ervaart hij/zij dingen en wat gebeurt er als er leerproblemen om de hoek komen kijken. Aan de hand van de methode “ik leer anders” en mijn expertise in het coachen van beeld denkende kinderen vertel ik hoe je ze hierbij kunt helpen.

De gastlessen kunnen zowel apart als gecombineerd worden afgenomen.

Cito in Beeld voor groep 7 en 8

Cito in Beeld is ontworpen voor groep 7 en 8 die hun entreetoets of de eind CITO gaan maken,

Kinderen die zich heel druk maken en heel veel stress ervaren voor deze toetsen, zo ook CITO vragen op een verkeerde manier interpreteren.

 • Twijfelen over ‘Welke uitleg moet ze nou kiezen?’
 • Tijd verliezen
 • Moeite hebben met het lezen en begrijpen van lange teksten
 • Moeite hebben met het omgaan met de tijdsdruk
 • Moeite hebben om vraagstukken gestructureerd aan te pakken.
 • Stress ervaren als het gaat om toetsen
 • (een lichte vorm van ) faalangst hebben

Kinderen die heel hun schoolcarrière een voldoende beeld laten zien tijdens de schoolopdrachten, schooltoetsen maar uitvallen op de Cito toetsen en daardoor een lagere score te zien krijgen zijn allemaal welkom tijdens deze 7 lessen Cito training bij Limattivo Etten-Leur. U kunt uw kind aanmelden via een mail bericht naar info@limattivo.nl

Lessen zijn op: dagen en tijden in overleg in overleg, lessen worden aangeboden in groepjes. Min. 2 max 4 kinderen

Kosten zijn €275,00 incl. btw en werkboek, lessen zijn ook individueel af te nemen op locatie of bij Limattivo neem dan contact op voor de kosten

 

Leerproblemen praktisch aanpakken met de training ‘Ik leer anders’. Direct resultaat.
Na onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijze want de meeste mensen (±95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende omdat ze dan meer informatie op ‘foute’ wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens een korte training leer je deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

 

Direct resultaat. De leerling kan tijdens de eerste sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Deze leermethode is bewezen effectief. Op de site www.ikleeranders.nl staan ‘Verhalen uit de praktijk’ van ouders en leerlingen.

De training is voor leerlingen die problemen hebben met:

* Taal: spellen, lezen
* Rekenen: tafels, plus en min sommen
* Onthouden van informatie
* Concentratie: snel afgeleid
* Organisatie en/of klokkijken

Denk aan het woord STOEL. Wat zie je?

Zie je letters: S-T-O-E-L of een plaatje?

Zie je een plaatje, doe dan de test op:

www.ikleeranders.nl

Training kinderen basisschool ’Ik leer anders’ leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen op vakken
als geschiedenis, aardrijkskunde, buitenlandse talen enz.

Inhoud training
Doelstellingen vooraf bespreken.
Informatiesysteem testen en leerstrategie bepalen.

Basisinformatie leren via beelddenken:
-informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden)
-alfabet en woorden (dictee)
-cijferveld, tafels en automatiseren van sommen
-klokkijken

 

Limattivo

Share This