Hand in hand

Limattivo

Ouderbegeleiding beelddenkende en hooggevoelige kinderen

Hand in hand

Limattivo

Belevingstheaters en prentenboekvoorstellingen

Schoolprojecten

In samenwerking met het bedrijf van mijn man Joost Matijsen zijn we schoolprojecten gestart voor schoolactiviteiten Etten-Leur. Het bedrijf van mijn man, Kwekerij Joost Matijsen, is een glastuinbouwbedrijf waar men komkommers kweekt, oogst en verpakt. Voor kinderen een heuse belevenis, en daarom een educatief en leuk programma. Binnen dit kader zijn twee programma’s samengesteld:
Ko de Komkommerplant
Beleef en proef het in de kas

Op andere vlakken heeft Limattivo ook schoolprojecten ontwikkeld.
Iets doen voor een ander in de maatschappij
Fotografie in de klas

De details van deze projecten zijn hieronder te vinden. Neem bij vragen of interesse gerust contact op.

Ko de komkommerplant
Ko de komkommerplant is een project gemaakt voor peuters en kleuters. Tijdens dit 2 uur durend programma genieten de kinderen samen met hun ouders / verzorgers / begeleiders van de voorstelling “Ko de komkommerplant is ziek”. Tijdens deze voorstelling gaan de kinderen samen met Clown Li op zoek naar hoe ze Ko beter kunnen gaan maken. Er wordt gezocht naar wat Ko nodig heeft om weer goed te kunnen groeien zodat hij komkommers kan maken. Na de voorstelling gaan de kinderen de kas in om daar in het echt te zien hoe een komkommerplant groeit, snijden ze een komkommer af en ze sorteren deze in de schuur. Tussendoor is ruimte voor pauze met de mogelijkheid om te spelen.
Beleef en proef het in de kas
Beleef en proef het in de kas is een project gericht op bassischoolkinderen van de middenbouw en bovenbouw. Tijdens dit 2 uur durend programma gaan we het bedrijf in waar de kinderen een rondleiding krijgen. Tijdens deze rondleiding leren de kinderen veel over hoe het nu werkt met de komkommerplant en hoe het volledige proces eruit ziet. Tot aan het oogsten, sorteren en inpakken van de komkommer toe. Als afsluiting maken de kinderen een lekkere salade van komkommer. Tussendoor is er een pauze met de mogelijkheid om te spelen.
Iets doen voor een ander in de maatschappij

Voor bijvoorbeeld de kleuters en onderbouw heeft Limattivo het project “oude liedjes in de huiskamer” ontwikkeld. Dit project bestaat uit drie lessen en omvat onder meer:

  • De kinderen leren de liedje uit de tijd van Ot en Sien,
  • Ze zien wat oude attributen van vroeger, zoals de koffiemolen of grammofoonplatenspeler
  • Maken een mooie kaart
  • Als afsluiting van het project wordt een voorstelling gegeven op een woongroep of afdeling op een verpleeghuis in de omgeving van de school. De kinderen zingen de geleerde liedjes en de (dementerende) ouderen kunnen genieten van de liedjes, de kinderen en de sfeer.

Voor de bovenbouw heeft het project een ander karakter, daar staat het belevingstheater centraal.

Dit project bestaat uit vier lessen en hierin komen de kinderen in aanraking met het volgende:

  • wat is zintuigprikkeling is en wat is belevingstheater
  • dramales
  • zintuigactivering les
  • decor bouw, licht en geluid, acteren, zingen, flyers maken

Dit vormen we samen tot een spel wat we gaan opvoeren aan een dagcentrum of woongroep voor verstandelijk gehandicapten in de omgeving van de school. Voorafgaand aan de uitvoering zal er dan ook een rondleiding zijn op de locatie en tevens kleine educatie over de doelgroep. Dit project kan ook ingezet worden voor de doelgroep peuters en kleuters in de omgeving van de school zodat deze doelgroep in aanraking komt met de bassischool. De bovenbouw voort de voorstelling dan op school uit en nodigen daarbij de peuters en kleuters uit om te komen kijken.

In overleg met de leerkrachten of de directie van de school wordt bekeken voor welke groep we het project gaan starten.

Fotografie in de klas

Een mooi project voor de bovenbouw. In vijf lessen leren ze hoe ze om kunnen gaan met fotografie in de creatief denkende zin.
Les 1 is een introductie les
Les 2 is een les over stopmotion
Les 3 fotografie op locatie
Les 4 fotografie in de studio
Les 5 een presentatie voor ouders, en schoolgenoten middels een tentoonstelling.
Leuk, leerzaam en helemaal van deze tijd

Contact

Share This